Hvordan tagge og fjerne tagg på Facebook?

Merke og fjerne tagger på Facebook.

Facebook lar alle på listen din merke deg på bilder de legger til, bilder av noen andre, eller til og med under kommentarer. Merking på Facebook er en populær trend, der venner og familie fortsetter å merke hverandre på bilder av dem, eller til og med memer som de tror du vil like. Du kan også merke vennene dine, og det er veldig enkelt. Følgende er noen få ting der du kan merke vennene dine. Følg trinnene for å merke dine venner og familie.

Merker noen i en status

Når du logger på Facebook-kontoen din, blir du automatisk sendt til nyhetsfeeden din, der du har en tom plass for å legge til en status. Nå for å merke noen på statusen din, kan du gjøre det på følgende to måter.



Logg på Facebook.



  1. Legg til statusen din i det gitte området, og skriv symbolet ‘@’. ‘@’ Er hovedsymbolet som brukes for merking på Facebook. Når du skriver ‘@’ og skriver alfabetet for vennens navn, vises en lang liste med navn. Du kan finne vennen din her og klikke på navnet deres. Navnet deres blir lagt til statusen din, og når du har fullført den, kan du legge den ut.

    Bruk symbolet ‘@’ for å merke en venn i statusen din



    Klikk på navnet deres slik det vises i rullegardinlisten i det øyeblikket du begynner å skrive etter at du har lagt til ‘@’

  2. Den andre måten å gjøre det på er å klikke på ‘tag friends’, og følge de samme trinnene som nevnt tidligere.

    Tag Friend, er en annen måte å merke noen på en status

    Det er nesten det samme som den forrige metoden



Merker noen i en kommentar

Når noen deler et bilde eller en video, viser det alltid plass for å legge til en kommentar. Hvis du vil merke en venn eller et familiemedlem under et bilde eller en video, kan du skrive ‘@’, så vises en liste med navn. Finn navnet på vennene dine, og klikk på det, vennen din blir merket når du kommenterer bildet ved å trykke på enter-tasten.

For en kommentar kan du bruke symbolet ‘@’ igjen for å merke noen under et bilde eller en video.

Merking av noen på et bilde (ikke en kommentar)

Du la til et bilde av vennen din, eller kanskje du likte et bilde og ønsket at vennen din og vennene dine skulle se det. Så du merker vennene dine i stedet for å merke dem i kommentarseksjonen. For dette vil du:

  1. Klikk på bildet du likte.

    Merking av noen på et bilde og ikke under det.

  2. Se alternativet for 'Tag Photo', rett i hjørnet nedenfor, det tredje alternativet fra venstre, som vist på bildet nedenfor.

    Merk bilde

  3. Når du klikker på dette alternativet, vises en dialog. Som ber deg om å merke en venn.

    Ferdig merking skal klikkes når du har merket en venn.

    Når du tar markøren og klikker hvor som helst på bildet, vises et mellomrom for å legge til et navn. Det er der du vil skrive ned navnet til vennen din. Her er det ikke nødvendig å legge til symbolet ‘@’. Du kan merke noen på et bilde selv uten å bruke symbolet, ettersom du har klikket på alternativet ‘tag foto’. I det øyeblikket du klikker på den hvite plassen for å legge til navn, vises en liste med navn på vennene dine. Du kan enten skrive vennenes navn i rommet, eller du kan finne navnet på vennen din i listen som viser alle navnene og klikke på det. Når du skriver inn navnet, kan du enten klikke på navnet til vennen din som vises i listen ovenfor etter at du har skrevet det, eller trykke på enter-tasten fra tastaturet for å merke den vennen.

    Klikk på vennenes navn

  4. Når du har merket vennen din, kan du klikke på alternativet som står 'ferdig merking'. Se bildet i punkt nummer 3 under denne tittelen for å legge merke til hvor det er skrevet.

Slett en tag

Du kan slette en tagg hvis du er merket i et bilde, og hvis du ikke liker den taggen, kan du fjerne den. For dette:

  1. Åpne bildet du er merket i.

    Åpne det merkede bildet ditt

    I bildeteksten på bildet kan du se navnet ditt. Ta markøren til den.

  2. Å bringe markøren til navnet ditt viser denne ruten.

    Klikk på Fjern taggen for å fjerne det merkede navnet ditt.

    Dette er i utgangspunktet et sammendrag av profilen din. I denne boksen, øverst, legger du merke til alternativet for 'Fjern tagg'. Du kan bare klikke på dette alternativet for å fjerne taggen. Du kan gjøre dette for bilder der folk har merket deg, samt bilder der du har merket noen andre. På samme måte kan du bringe markøren til navnet på vennene hvis tag du vil bli fjernet, og klikke på alternativet for ‘remove tag’.