Hva er: Min bildestrøm og hvordan er den forskjellig fra kamerarull og iCloud-bilder?

I dag blir skylagring mer nyttig for å dele og sikkerhetskopiere innhold med forskjellige enheter. Apple tilbyr iCloud som skylagring for brukere. Imidlertid når brukere deler bilder og filer via skylagring, finner brukerne My Photo Stream-alternativet, og flere brukere er ikke klar over det. Flere brukere er forvirrede om forskjellen mellom Min bildestrøm, kamerarulle og iCloud-bilder. I denne artikkelen vil vi diskutere Min bildestrøm og forskjellen med andre funksjoner.

Min bildestrøm

Hva er min bildestrøm?

Denne Apple-funksjonen laster opp de siste bildene dine til alle tilkoblede enheter. Det kan lagre 1000 bilder som er lagret i 30 dager. Du kan få tilgang til bildene dine i Min bildestrøm fra alle tilkoblede enheter så lenge du har konfigurert iCloud på alle enhetene dine. Min bildestrøm gir ikke noe alternativ for sikkerhetskopiering av bilder. Når Min bildestrøm er aktivert og du tar nye bilder, vil den automatisk lastes opp og vises på alle dine andre enheter. Du trenger ikke å laste opp hvert nytt bilde du tar.



Hvordan bruke min bildestrøm?

Som standard er Min bildestrøm deaktivert på iOS-enhetene dine. Når den er aktivert, begynner Min bildestrøm automatisk å laste opp bildene dine. Det vil være et annet album for My Photo Stream i Photos-appen din. Min bildestrøm laster opp alle bildene fra kamerarullen din med grensen på 1000 bilder. Du kan aktivere den i innstillingene på enheten din ved å følge trinnene nedenfor:



  1. Åpne enheten Innstillinger app og gå til Bilder alternativ.

    Åpne bilder-alternativet i Innstillinger



  2. Trykk på veksleknapp til Min bildestrøm alternativet i Bilder-innstillinger.

    Aktivere My Photo Stream-funksjonen

  3. Dette vil aktivere Min bildestrøm på enheten din, og den vil laste opp bildene dine.

Hvis du ikke vil kaste bort plassen din med flere kopier, eller dårlige bilder du ikke vil lagre, kan du prøve å slette de dårlige bildene før du aktiverer Min bildestrøm. Du kan bruke en telefonfunksjon eller et tredjepartsprogram for raskt å finne og slette unødvendige lignende eller uskarpe bilder.

Forskjellen mellom min bildestrøm og kamerarulle

Du finner albumene My Photo Stream og Camera Roll i Photos-appen din. Noen ganger finner du imidlertid det samme bildet i begge albumene. Kamerarull brukes kun til lagring av enheten. Hvert bilde du tar blir lagret i telefonminnet, som er Cameral Roll-albumet. Mens My Photo Stream er en skybasert lagringstjeneste, og den lastes opp og deretter lastes ned på alle synkroniserte enheter. I stedet for å bruke en kabel for å overføre eller synkronisere bildene dine, kan du bruke Min bildestrøm til å dele bilder mellom enheter. Hvor Camera Roll bare er for enheten og ikke for andre.



Kort fortalt Kamerarulle er der alle bildene du har tatt med iPhone vil bli lagret. Min bildestrøm synkroniserer bare de nyeste bildene for å dele med andre tilkoblede enheter. Du må slette bilder fra Camera Roll selv, mens My Photo Stream automatisk fjerner bildene etter 30 dagers grense.

Forskjellen mellom min bildestrøm og iCloud-bilder

Når du tenker på My Photo Stream og iCloud Photos, virker begge veldig like hverandre. Imidlertid er det noen forskjeller mellom dem begge. iCloud Photos lagrer alle bildene dine i iCloud-lagring som en sikkerhetskopi. Når et nytt bilde tas på enheten, vil det automatisk lastes opp til iCloud-lagring for sikkerhetskopiering. iCloud-lagring er tilgjengelig med alle andre lignende kontokoblede enheter. Du kan også sikkerhetskopiere videoer og live bilder, i motsetning til My Photo Stream som ikke tillater videoer og live bilder. Det er bedre enn My Photo Stream, men har et stort problem, og det er lagringsplass.

Hvis du sletter et bilde fra My Photo Stream-albumet, blir det bare slettet fra My Photo Stream og ikke fra enheten. Hvis du sletter et bilde fra iCloud Photo Library, vil det imidlertid bli slettet for både iCloud-lagring og enhet.

Bilder lastet opp med My Photo Stream teller ikke mot iCloud Storage. Den gratis iCloud-planen gir 5 GB lagringsplass, som omtrent kan lagre 1600 bilder. Hvis lagringsplassen er full, må du oppgradere iCloud-lagringsplanen din. iCloud gir 50 GB lagringsplass for $ 0,99 / måned. Du kan enten bruke den gratis My Photo Stream-funksjonen uten å betale noe gebyr, eller du kan velge iCloud-oppgraderingsplanen for å få mer plass.

iCloud-lagringsplan